Alexander Maeße

Angestellt, Entwicklungsleiter, KaTech Katharina Hahn + Partner GmbH

Lübeck, Deutschland

Fähigkeiten und Kenntnisse

Produktentwicklung
Kostenoptimierung
Produktinnovation
Lebensmitteltechnologie
Lebensmittelentwicklung
Lebensmittel Rohwaren Expertise
internationale Lebensmittelindustrie Erfahrung
Produktneuentwicklung
Fehleranalyse
Fehlerbehebung

Werdegang

Berufserfahrung von Alexander Maeße

  • Bis heute 11 Jahre und 10 Monate, seit Sep. 2012

    Entwicklungsleiter

    KaTech Katharina Hahn + Partner GmbH

  • 1 Jahr und 4 Monate, Mai 2011 - Aug. 2012

    Berater

    Beratung & Freier Mitarbeiter

  • 2 Jahre und 4 Monate, Jan. 2009 - Apr. 2011

    Regionaler Entwicklungsleiter UK und Indien

    Tate & Lyle Food Systems UK

    leading development and application team; responsible food areas: dairy, convenience and bakery; coordinating all development and raw material exchange projects with sales and purchasing and other related departments; responsible for pilot plant and sample process; exchange with other development and R&D departments within the group;introduction of product innovation and new raw materials to costumers; direct communication with costumers and suppliers; monitoring and improving key performance indicators

  • 7 Monate, Juni 2008 - Dez. 2008

    Lebensmitteltechnologe

    G.C. Hahn & Co. GmbH (jetzt Tate & Lyle Food Systems)

    responsible for product development in dairy; coordination of business trips and introduction to new Indian customers; support of trade shows in India; responsible for applications: non dairy cream, dairy desserts/drinks/cream products; managing trials in-house and on-site; organisation of on-the-job training for new employees; cooperation and coordination of internal and external seminars

  • 1 Jahr und 2 Monate, Apr. 2007 - Mai 2008

    Lebensmitteltechnologe UK und Indien

    G.C.Hahn & Co. Ltd. UK

    responsible for product development in dairy (pH-neutral & cultured products) & fruit products; managing trials in-house and on-site; responsible for technical development for the Indian market after market entry (technical consultancy/support of the strategically plans /company presentation); coordination of Indian trade shows

  • 2 Jahre und 6 Monate, Okt. 2004 - März 2007

    Lebensmitteltechnologe

    G.C.Hahn & Co. GmbH (jetzt Tate & Lyle Food Systems)

    product development dairy applications (neutral & cultured products); managing trials in-house and on-site; cooperation and coordination of internal and external seminars

  • 2 Jahre und 7 Monate, Jan. 2002 - Juli 2004

    Trainee

    Feinkost Reich GmbH

    product development; Quality Management; HACCP; business development

  • 5 Jahre und 4 Monate, Jan. 1998 - Apr. 2003

    Trainee

    Harzer Käserei Rusack GmbH

    product development; Quality Management; HACCP; business development

Ausbildung von Alexander Maeße

  • 3 Jahre und 11 Monate, Sep. 2000 - Juli 2004

    Milchwirtschaftliche Lebensmitteltechnologie

    Fachhochschule Hannover

    Prozesstechnologie, Produktentwicklung, Qualitätsmanagement, Unternehmensführung

Sprachen

  • Deutsch

    Muttersprache

  • Englisch

    Fließend

Interessen

Reisen
Musik
Festivals und Konzerte
Snowboarding
Networking
Freunde
Fotografie
Neue Technologien
Mountainbike
Lesen

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